miercuri, 26 august 2009

Budinca de dovlecei


1.600 kg dovlecei curatati de coaja si seminte
400g branza telemea rasa sau mozarella
3 linguri faina
3 linguri ulei
1 cana lapte
3 oua
6 felii sunca presata,taiate fideluta
200 ml smantana
sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare
Separat se prajeste faina in ulei si se stinge cu lapte, dupa care se lasa sa fiarba pana devine sosul ca o smantana putin mai groasa.
Albusurile se bat spuma, se amesteca cu galbenusirile si apoi cu sosul.
Intr-o tava unsa cu margarina sau ulei se pun dovleceii,sunca, apoi sosul si branza rasa. Peste se adauga ardeiul taiat fasii , smantana si branza rasa.
Se da la cuptorul preincalzit cca 20-30 min.

Pofta buna!