duminică, 16 august 2009

Sarmale

Varza am oparit-o in apa fiarta{in timp ce fierbe} cu putin otet si sare.Pana sa inmuiat cat sa se indoaie frunza.
Umplutura:
500 gr carne tocata,vita si porc
2 cescute orez{eu am pus orez cu bob lung}
2 morcovi potriviti;rasi
1/2 ceapa putin calita{numai cat sa se inmoaie}in ulei
cimbru
condimente pentru sarmale
sare
piper
2 oua
Se amesteca toate ingredientele si se formeaza sarmalutele.Resturile de varza se taie fideluta si se aseaza pe fundul oalei,apoi se pun sarmalutele in oala,dar sa fie putin departate unele de altele.Apoi se pune tocatura de varza si deasupra.Si cateva foi de dafin,bagate prin laterale.Apoi se toarna 2 cescute suc de rosii si se pune o farfurie mica deasupra sarmalelor,se toarna apa,cat sa le acopere bine;apoi se pune capacul si se pun la fiert la foc potrivit.
Se pot servi cu smantana si mamaliguta.
Pofta buna!